Istoricul Mihai Dragnea, bursier al ICR, a publicat o carte la prestigioasa editură Routledge

La editura britanică Routledge, specializată în publicarea textelor academice, a apărut recent volumul The Wendish Crusade, 1147: The Development of Crusading Ideology in the Twelfth Century al istoricului Mihai Dragnea, bursier al Institutului Cultural Român în 2018. Cartea este dedicată cruciadei împotriva venzilor, din anul 1147.

Mihai Dragnea (n. 1988, București) a absolvit Facultatea de Istorie în 2011 și masteratul interdisciplinar de Studii medievale în 2013, ambele la Universitatea din București. Teza de doctorat – Misiune şi cruciadă în teritoriul venzilor, secolul al XII-lea – , susținută în 2018 la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, a fost publicată în 2019 de editura Etnologică. În 2018, a obținut o bursă post-doctorală de scurtă durată oferită de Institutul Cultural Român – bursa „Lucian Blaga“ pentru cercetători, acordată pentru o perioadă de trei luni. Cercetarea a fost realizată la Institutul de Istorie și Arheologie din cadrul Universității din Tartu, Estonia, volumul The Wendish Crusade, 1147: The Development of Crusading Ideology in the Twelfth Century fiind un rezultat al acesteia.

În prezent, Mihai Dragnea este președinte al Asociației de Istorie Balcanică și redactor-șef al publicației Hiperboreea, indexată în mai multe baze de date internaționale, și care din 2020 va fi publicată în SUA de Pennsylvania State University Press. Este membru al Asociației Slaviștilor din România (2016) și al Society for the Study of the Crusades and the Latin East (2019). Mihai Dragnea face parte din Consiliul Consultativ (secțiunea Istorie) al editurii britanice Cambridge Scholars Publishing (2018). Din anul 2019, este colaborator pentru International Medieval Bibliography, publicată de Brepols și coordonată de Institutul pentru Studii Medievale al Universității din Leeds.