Ensemble RARO & SoNoRo Festival on Tour

Concerte organizate de SoNoRo în parteneriat cu Institutul Cultural Român
Ensemble Raro - ansamblul în rezidenţă al Festivalului SoNoRo, a concertat, în premieră, marţi 16 februarie 2010, la Carnegie Hall din New York, Sala Zankel. Recitalul din Statele Unite va fi urmat pe 26 martie de un concert cameral la Wigmore Hall din Londra. Cele două evenimente sunt organizate de Asociaţia SoNoRo în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi fac parte din turneul Ensemble RARO & SoNoRo Festival on Tour (www.sonoro.ro/proiecte/on-tour/). 

Ensemble Raro, compus din Diana Ketler – pian, Alexander Sitkovetsky – vioară, Răzvan Popovici – violă, Bernhard Naoki Hedenborg – violoncel, cărora li se va alătura Roxana Constantinescu, mezzosoprană, a interpretat la New York lucrări de George Enescu, Robert Schumann şi Peteris Vasks. Programul recitalului de la Wigmore Hall, Londra, va cuprinde şi lieduri de Richard Strauss.

Încă de la prima sa ediţie în 2006, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo şi-a propus să includă Bucureştiul într-un circuit de vârf al muzicii mondiale. Astfel, înainte de a debuta la celebra Carnegie Hall din New York, SoNoRo a fost partener a numeroase instituţii şi festivaluri din străinătate: Konzerthaus din Viena, Zilele Muzicii de Cameră din Riga, Festivalul Music at Plush din Marea Britanie, Festivalul Chiemgauer Musikfrühling şi Pèlerinages München din Germania şi Kobe Music Festival din Japonia.

Înfiinţat în 2004, Ensemble Raro îşi propune să combine tradiţia europeană profundă şi autentică a muzicii de cameră cu o abordare inovatoare. Activitatea ansamblului include spectacole multimedia în colaborare cu artişti video din Japonia şi România, improvizaţii alături de DJ şi proiecte literar-muzicale. Ensemble Raro cântă în întreaga lume în săli renumite precum Konzerthaus din Viena, Atheneul Român din Bucureşti, Tate Gallery din Londra, Filarmonica din München şi Musahino Hall din Tokio. Mezzosoprana Roxana Constantinescu, membră a ansamblului Operei din Viena, se reîntoarce la Carnegie Hall după debutul din anul trecut alături de celebrul dirijor Pierre Boulez şi Chicago Symphony Orchestra.

foto: Serban Mestecaneanu


Detalii:
www.sonoro.ro
www.ensembleraro.com
www.carnegiehall.org/article/box_office/events/evt_14976.html?selecteddate=02162010

RECENZIE NY CONCERT REVIEW
INTERVIU RAZVAN POPOVICI THE EPOCH TIMES

SONORO