Pianista Leona Crasi în „Seria Românească” de la St Martin-in-the-Fields

Institutul Cultural Român de la Londra, în colaborare cu St. Martin-in-the-Fields, organizează un recital de pian susținut de muziciana Leona Crasi, în cadrul „Seriei românești” de la St. Martin-in-the-Fields, vineri, 19 iulie 2019, de la ora 13.00. Programul recitalului va cuprinde lucrări de György Ligeti, Diana Rotaru și Franz Liszt.

Leona Crasi a început studiul pianului la vârsta de 3 ani în România, continuându-și studiile la Școala de Muzică din Cluj, pentru ca apoi să se stabilească în Statele Unite ale Americii, unde a studiat la Alabama School of Fine Arts, sub îndrumarea lui Ronald Shinn. De-a lungul timpului a luat lecții de la profesori ai unor universități prestigioase, precum Academia Franz Liszt (Budapesta), Juilliard School of Music (New York), Cleveland Institute of Music (Cleveland) și Royal Conservatory of Music (Londra). Leona Crasi a fost laureată a numeroase competiții și festivaluri naționale și internaționale de specialitate. Printre performanțele ei se numără Premiul I la Festivalul de Muzică Ungară al Institutului Balassi din România (2017), Premiul Special la Festivalul de Muzică și Artă de la Worthing (Marea Britanie, 2016), Premiul I la Concursul de Muzică Louis Pickard (Alabama, 2013). A susținut concerte în România, Statele Unite ale Americii, Anglia, Ungaria și Spania. Printre activitățile concertistice recente se numără apariții în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de la Bozsok, Institutului Cultural Ungar din Londra, The Forge Venue din Londra și o colaborare cu Filarmonica de stat „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. În prezent, Leona Crasi studiază la la prestigioasa universitate Royal Academy of Music, sub îndrumarea lui Colin Stone.

Seria de concerte de la St Martin-in-the-Fields este unul din programele permanente organizate de ICR Londra, fără întrerupere, începând din 2011. Continuarea parteneriatului cu renumita organizație culturală londoneză este importantă, oferinde o platformă de promovare atât pentru pentru tinerii muzicieni, cât şi pentru cei consacrați. Colaborarea este și o bună modalitate prin care muzica românească se face cunoscută în rândul melomanilor din capitala Marii Britanii.