#artăşijoc - ateliere creative pentru copii

#artasijoc - ateliere creative pentru copii

 Perioada: 24.08.2021 – 25.11.2021

Unde: online, prin intermediul platformei ZOOM.

Înscrieri: Este posibilă înscrierea în orice moment la atelierele în curs de desfășurare, în limita locurilor disponibile, maximum 8 copii pe grupă: marți, de la ora 16.30, grupa de vârstă 8-13 ani și joi, de la ora 16.30, grupa de vârstă 5-7 ani.

Înscrieri la acest link cu cel mult 2 zile lucrătoare înainte de fiecare grupă. În cazul în care locurile au fost deja ocupate, vă vom pune pe lista de aşteptare şi vă vom anunţa în cazul în care se eliberează noi locuri.

Cost: gratis, în limita locurilor disponibile, maxim 8 copii per grupă.

Trainer: Raluca Buțincu-Betea.

Atelierele au loc în limba română.


ICR Berlin organizează o serie de ateliere creative pentru copii. Acestea se deruleză în limba română, şi îmbină jocul, comunicarea verbală precum şi experimentul cu diverse materiale și tehnici artistice.

Activități realizate în cadrul atelierelor:

● desen după descrierea unei lucrări de artă;

● analiza și discutarea, sub formă ludică, a unor opere de artă realizate de artiști moderni și contemporani din România;

● experiment cu diferite materiale și tehnici artistice: desen, pictură, colaj de hârtii și textile, țesut, gravură, "arta pământului";

● realizarea de poezii colective.

Perioada și frecvența atelierelor:

Atelierele vor fi structurate pe două grupe de vârstă: 5 - 7 ani şi 8 - 13 ani şi se vor desfășura pe durata a două luni și jumătate (10 ședințe pentru fiecare grupă de vârstă, ședință de aproximativ 50 minute) astfel: marţea de la 16.30 grupa de vârstă 8 - 13 ani şi joia de la 16.30 grupa de vârstă 5 - 7 ani.

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta aici.


Raluca Buțincu-Beteaeste istoric de artă, manager cultural și pedagog de artă, având un doctorat în istorie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și la Universitatea Catolică Sacro Cuore din Milano (2012). În perioada 2011-2013 a predat în calitate de asistent colaborator în cadrul Catedrei de Istoria Artei, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca. Din 2013 până în 2018 a fost referent cultural în cadrul Institutului Cultural Român din Berlin. Începând cu 2020 lucrează ca translator și pedagog de artă în Berlin şi, inspirată de băieţelul ei în vârstă de 3 ani, a lansat o platformă online, dedicată educației în spirit critic și creativ, prin intermediul căreia organizează ateliere de creație pentru copii.