Tudor Bratu invitat la Klub Irrko Space Night

Institutul Cultural Român de la Viena şi galeria Klub Irrko din Viena organizează un eveniment de prezentare a fotografiilor semnate de Tudor Bratu ce are loc în data de 22 decembrie de la ora 19.00 la Ganglbauergasse 36/1, 1160 Wien. În cadrul evenimentului de la Klub Irrko Space Night, Tudor Bratu va dezvălui o nouă instalație foto-video și își va prezenta cea mai recentă publicație, The Dissidents' Travel Guide(Ghid de călătorie pentru dizidenți), care conține eseuri cuplate cu fotografie documentară din România și China. Publicația se concentrează pe natura eticii contemporane și chestionează probleme ce țin de globalizare și coeziune socială raportate la responsabiliatea personală și cea națională. Artistul va prezenta temele centrale ale cercetării lui atât printr-o scurtă lectură a unuia dintre eseurile centrale din  publicație, intitulat Morality as Action (Moralitatea ca acțiune), cât și printr-o prezentare vizuală care va evidenția dezvoltarea și în final eșecul Utopiei moderniste. Seara se va încheia cu o discuție de grup pe temele ridicate.

Tudor Bratu (n. 1977) este absolvent al secției de fotografie din cadrul Academiei Gerrit Rietveld, Amsterdam și al Rijksakademie voor Beeldende Kunsten (Academia de Arte Vizuale). Artistul utilizează diverse medii de exprimare artistică: fotografie, video, instalație și lucrări bazate pe text. Momentan, este directorul programului de rezidențe pentru artiști Bucharest Air, în București. Pentru mai multe informații puteți accesa www.tudorbratu.com și www.bucharestair.com.

Evenimentul din 22 decembrie face parte din seria intitulată „Klub Irrko Space Night" care prezintă într-un mediu informal discursuri şi conferinţe susţinute de artişti internaţionali prin care aceştia îşi fac cunoscut domeniul de activitate.