Pianistul Radu Lupu @ Teatro del Maggio Musicale Fiorentino

Pianistul Radu Lupu at Teatro del Maggio Musicale Fiorentino

Marți, 27 martie 2018, ora 20.00, Fondazione Maggio Musicale Fiorentino din Florența și Associazione Amici della Musica din Florența, în colaborare cu Accademia di Romania din Roma, organizează, în cadrul stagiunii muzicale a Teatro del Maggio Musicale Fiorentino din Florența, un recital ce va fi susținut de pianistul român Radu LUPU. În program: Franz Shubert - Six moments musicaux op. 94, D 780; Sonata nr. 16 în La minor op. 143, D 784 și Sonata nr. 22 în La major, D 959. 

Mai multe informații pe: http://www.operadifirenze.it/events/radu-lupu/

Născut la Galaţi, România, la 30 noiembrie 1945, Radu Lupu este astăzi unul dintre cei mai aclamaţi pianişti de origine română din lume.

 În anul 1969, când a debutat pe scena londoneză, prestigioasa publicaţie The Times scria: "Radu Lupu a adus pe scenă ceea ce părea o întreagă experienţă de viaţă, cu alternanţele sale de dezolare şi mândrie. Muzica nu ar putea fi niciodată mai apropiată de vorbire". De-a lungul anilor, pianistul, care în prezent locuieşte în Elveţia, a colaborat cu cele mai mari orchestre ale muzicii internaţionale: Orchestra din Cleveland, dirijată de Daniel Barenboim şi Orchestra Simfonică din Chicago, sub bagheta lui Carlo Maria Giulini, fiind doar două exemple. În ediţia Festivalului Enescu 2013, Radu Lupu a susţinut un concert şi un recital extroarinar, ambele încheiate cu ovaţii.