„Splendida Moarte Accident“ @ VIS Vienna Shorts

 Regizorul Sergiu Negulici şi Ioana Nicoară (animaţie) vor fi prezenţi la Viena, cu ocazia celei de-a XV-a ediţii a Festivalului internaţional de film de scurtmetraj VIS Vienna Shorts care se desfăşoară între 29 mai și 4 iunie 2018. Deschiderea oficială va avea loc pe 29 mai, ora 19.30, la Gartenbaukino (Parkring 12, Viena).

Institutul Cultural Român de la Viena este şi în acest an partener al festivalului VIS Vienna Shorts, alături de alţi membri ai clusterului EUNIC Austria.

În cadrul festivalului, producţia Splendida Moarte Accident va fi prezentată în premieră în Austria în data de 31 mai, de la ora 16.30, la METRO Kinokulturhaus (Johannesgasse 4, Viena) şi pe 1 iunie, de la ora 17.30, la METRO Kinokulturhaus. Filmul este prezentat în competiţia Animation Avantgarde, iar proiecţia din 31 mai se desfăşoară în prezenţa lui Sergiu Negulici şi a Ioanei Nicoară.

Sinopsis Un tânăr dă peste un desen interesant: ascunde o scrisoare secretă de dragoste. Este acea iubire reală? Pentru a afla, tânărul o caută pe autoarea desenului.

Ediţia 2018 a VIS Vienna Shorts prezintă aproximativ 300 de producţii, dintre care 109 filme din 27 de ţări în competiţiile Fiction&Documentary, Animation Avantgarde, Österreich Wettbewerb, Screensessions şi Très Chic. La festival vor participa aproximativ 100 de invitaţi internaţionali, regizori, producători, actori şi critici de film.

Festivalul internaţional de film de scurtmetraj VIS Vienna Shorts a debutat în anul 2004, ca proiect studenţesc de promovare a tinerilor realizatori de filme. Festivalul a cunoscut o creştere constantă, ajungând în prezent cel mai important festival de film de scurtmetraj din Austria.

Ediţia din anul 2017 a atras 13.000 de spectatori, care au participat la cele peste 300 de proiecţii. Anual, sunt dedicate evenimente speciale producătorilor de filme cu rezultate remarcabile pe plan internaţional precum David OReilly, Miranda July, Ben Rivers, Mara Mattuschka, Virgil Widrich, Thomas Draschau, Lotte Schreiber, Norbert Pfaffenbichler şi Nicolas Mahler.

Detalii despre festival şi programul complet al proiecţiilor pot fi găsite pe pagina de internet VIS Vienna Shorts Festival la acest link.