Industriile creative, catalizatoarele diplomației culturale europene

Industriile creative, catalizatoarele diplomatiei culturale europene Industriile creative, catalizatoarele diplomatiei culturale europene Industriile creative, catalizatoarele diplomatiei culturale europene

Rolul industriilor creative în contextul diplomației culturale europene reprezintă tema principală a conferinței internaționale „The power of fashion, cultural history, communication. Creative Industries In A New Europe: opportunities and challenges", organizată în perioada 22-23 mai 2018 de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Universitatea La Sapienza din Roma.

Conferința de debut a acestui eveniment internațional va analiza relația dintre provocarea identitară a Uniunii Europene și oportunitatea pentru industriile creative de a juca un rol decisiv pentru creșterea și cooperarea culturală, în această nouă paradigmă europeană.

Președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, și rectorul Universității Sapienza, domnul Eugenio Gaudio, vor dezbate subiectul reafimării valorilor europene, în contextul apariției permanente a unor noi forme de exprimare care pot stimula demersurile diplomatice culturale.

„Realinierea europeană și industriile creative, în context istoric” este doar unul dintre panelurile tematice la care vor participa nume de rezonanță în domeniul istoriei și teoriei artei, iar Sanda Miller, recunoscută expertă a artei brâncușiene și jurnalistă de notorietate în domeniul artelor vizuale, va conferenția pe tema Modernismului în artă și design”.

De asemenea, conferința reunește artiști, factori de decizie, analiști politici și cadre universitare care lucrează în domeniile industriei creative, designului de modă, diplomației culturale și relațiilor internaționale.