Turneul Teatrului „I. L. Caragiale” în China, cu spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare

ICR Beijing susține participarea Teatrului Național „I. L. Caragiale“ din București la Festivalul Internațional de Teatru organizat de către Beijing People’s Art Theatre, în perioada 22 iunie – 8 iulie 2018. Cu o vechime de peste 160 de ani, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din București este o instituție - reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural naţional fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României. Numeroase generaţii de actori străluciţi s-au format și au evoluat pe scena Naţionalului. Cu o medie de 50 reprezentaţii şi în jur de 20.000 de spectatori pe lună, având un nucleu al publicului fidel de peste 170.000 de persoane anual, Naţionalul bucureștean este, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele româneşti.

Teatrul Național „I. L. Caragiale“ din București va participa la festival cu unul din spectacolele reprezentative din repertoriul său curent, „Furtuna” de W. Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov și coregrafia lui Florin Fieroiu, spectacol multipremiat și care a repurtat deja câteva succese internaționale semnificative.

Spectacolul „Furtuna” va putea fi vizionat în zilele de 22, 23 și 24 iunie 2018.

„Furtuna” este un basm despre un duce detronat, devenit magicianul Prospero, și despre fiica lui, Miranda. O comedie a iluziilor, feerie, un text despre putere și răzbunare, Furtuna este, mai presus de orice interpretare, o piesă despre puterea demiurgică a artei și imaginației. Știința lui Prospero depășește legile oamenilor, controlează natura, stăpânește duhuri și provoacă iubirea.

O distribuție impresionantă, cu Ion Caramitru în rolul Prospero, într-o montare captivantă, cu ritmuri frenetice, umor și emoție, de o plasticitate puternică și o ilustrație muzicală ale cărei cadențe urmăresc spectatorul mult timp de la ieșirea din sală.

În anul 2016, Beijing People’s Art Theatre a invitat Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu cu spectacolul „Oidip” (regia lui Silviu Purcărete) în cadrul festivalului său, participarea teatrului românesc fiind, de asemenea, susținut de ICR Beijing.

Beijing People’s Art Theatre este o companie de teatru, fondată în anul 1952 de către dramaturgul Cao Yu. De la înființarea sa, compania a realizat peste 300 de drame de diferite stiluri, de la teme clasice chineze până la adaptări ale lui Moliere.

ICR Beijing sponsorizează prezența și este alături de artiștii români pe parcursul celor trei zile de spectacol.