România la Târgul Internaţional de Carte de la Varşovia

În perioada 17-20 mai 2018, în capitala poloneză va avea loc cea de-a noua ediție a Târgului Internațional de Carte de la Varșovia. Institutul Cultural Român de la Varșovia, împreună cu Ambasada României, va organiza un stand românesc, în care expune și ofer[ spre vânzare publicului o largă paletă de volume româneşti și publicații despre România, apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea manuale și albume. Pe rafturile standului vor fi prezentate toate traducerile din literatura română, disponibile pe piaţa poloneză, precum şi volume despre România, apărute în Polonia în ultimii ani.

Un loc aparte îl vor avea cele mai recente apariții pe piața poloneză: volumul de poezii Falsul Dimitrie, semnat de Dumitru Crudu, nominalizat și finalist anul acesta la Premiul „Poetul European al Libertății” 2018, Celelalte povești de dragoste, de Lucian Dan Teodorovici, Fetița care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu, Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor, de Adrian Cioroianu.

Anul acesta vor apărea în traducere poloneză 17 cărți noi din România, adevărate bijuterii ale creației autohtone, literatura română urmând a fi promovată la târg şi printr-o serie de broşuri şi alte materiale promoționale în limba polonă, pregătite de ICR Varşovia, prin care se fac cunoscute publicului noile apariții de carte românească pe piața poloneză şi se anunță volumele aflate în pregătire pentru acest an.

Standul beneficiază de o grafică special concepută, atractivă și puternică vizual, menită să atragă atenția publicului asupra spațiului românesc din Târg, de asemenea, este gândit ca un loc deschis, în care publicul să poată intra, răsfoi publicații, cere și căpăta informații, achiziționa cărți la prețuri atractive.

Tematica Târgului cuprinde beletristica, literatura pentru copii și tineri, cărțile științifice, manualele școlare și universitare, literatura de popularizare, enciclopedii, albume, dicționare, atlase, ghiduri, benzi desenate, litertura SF, cotidiene și reviste, e-book-uri, materiale multimedia.

În acest an, la Târg nu vor lipsi cărți ale editorilor din Franța, Germania, Spania, Elveția, Belgia, Coreea de Sud, India, China, Ungaria, Marea Britanie, Lituania, Afganistan, Italia, Belarus, Irlanda, Ucraina, Taiwan.