Premiile "Ion Hobana" 2017 s-au acordat la Institutul Cultural Român

Cea de a VIII-a ediție a Colocviului național de critică și exegeză "Ion Hobana" 2017 s-a desfășurat, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, în Sala mare a Institutului Cultural Român (ICR). Tema ediției a fost „Robotizare, uberizare, precarizare : viitorul muncii”

În cadrul evenimentului au fost decernate Premiile Naționale ale Societății Române de Science-Fiction şi Fantasy (SRSFF ) "Ion Hobana" 2017, ediția a VII-a, următorilor scriitori:

- Marius Oprea: Premiul  "Ion Hobana" pentru cel mai mai bun roman în domeniul literaturii imaginarului  pentru  volumul"Neasemuita istorie a Imperiului Român de Răsărit",  Editura Polirom, 2016.

- Alex. TocilescuPremiul "Ion Hobana" pentru proză scurtă pentru volumul "Imperiul pisicilor", Editura Polirom, 2016.

Marius ConkanPremiul "Ion Hobana"  pentru critică și exegeză literară  pentru volumul "Portalul şi lumile secundare: Tipologii ale spaţiului în literatura fantasy," Editura Tracus Arte, 2016. 

Înainte de acordarea premiilor, invitații au ținut prelegeri sau au citit în numele colegilor următoarele referate:

 1. Marius Oprea – „Munca - o fantomă care bântuie lumea”

 2. Prof.Dr.Maria-Ana Tupan –„Muncă și alienare: concepte vechi, conținuturi noi”

3. Sorin Antohi – „Munca: viitoruri din trecut și din prezent”

 4. Marian Truță – „A munci este o adevărată plăcere”

 5. Cristian Mihail Teodorescu –„Furnirul e tot materie lemnoasă”

 6, Bogdan Mihăilescu – „Metropolis & Metropolis”

7.Prof.Dr.George Ceaușu (Uni Iași)–„Viitorul muncii intelectuale prin prisma teoriei jocurilor: de la știință la science-fiction”

 8. Sorin Camner – „Viitorul muncii și politica românească”

 9. György Györfi – „Automatizare versus atomizare”

Colocviul SRSFF "Ion Hobana 2017" și Premiile Ion Hobana sunt evenimente organizate de Societatea Română pentru literatură SF și Fantasy și Filiala București poezie a Uniunii Scriitorilor din România cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Institutului Cultural Român. Evenimentul se desfășoară anual, începând din anul 2010.