Praga : Bălănescu Quartet participă la Festivalul de Muzică „Respect”

Institutul Cultural Român de la Praga susține concertul trupei Bălănescu Quartet, la Festivalul Internațional de Muzică Respect. Evenimentul are loc sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 15.20, la Centrul Expozițional Výstavište din Praga.

Începând cu luna aprilie și până la finalul anului 2017 se celebrează 20 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Respect. În zilele de 17 și 18 iunie 2017, pe spațiul verde de pe aleea Bruselská, din cadrul Centrului Expozițional Výstavište din Praga, au loc o serie de concerte în aer liber. 

Bălănescu Quartet este un cvartet de coarde avangardist, artiștii care abordează un stil muzical aparte, ritmuri sacadate, dezacorduri muzicale și aranjamente complexe. Au debutat pe piața muzicală cu reinterpretări ale pieselor trupei germane Kraftwerk. Cvartetul are în spate numeroase colaborări, cu artiști renumiți, dintre care îi amintim pe David Byrne, Michael Nyman și Spiritualized.

Înființat în anul 1987 de către violonistul Alexander Bălănescu, cvartetul sărbătorește anul acesta 30 de ani de existență muzicală.