Florin Niculescu - 25 de ani de carieră celebrați la Bruxelles, în Festivalul River Jazz

ICR Bruxelles anunță concertul „Grapelli Memories" susținut de formația de jazz Florin Niculescu Trio  în cadrul River Jazz Festival din Bruxelles (13-28 ianuarie 2017). Artistul Florin Niculescu sărbătorește 25 de ani de carieră muzicală printr-un concert special dedicat idolului său Stéphane Grappelli (1908-1997), care va avea loc la Théâtre Marni, vineri, 27 ianuarie a.c.


Vin cu mare plăcere la Bruxelles, ori de câte ori am ocazia, iar când urc pe scenă, încerc să transmit publicului întreaga mea vibrație muzicală. Invitația la River Jazz Festival mă onorează și consider că festivalul este o experiență importantă și promițătoare pentru muzica și muzicienii de gen. Aștept un public numeros, căruia să îi împărtășesc atmosfera de sărbătoare a celor 25 de ani de activitate concertistică.", a declarat Florin Niculescu pentru ICR Bruxelles.

Florin Niculescu Trio (RO/FR) este alcătuit din Florin Niculescu (vioară), Darryl Hall (bass) și Hugo Lippi (chitară).

Florin Niculescu (n. 1967, București) este un important violonist și un nume de referință al scenei internaționale de jazz. Recunoscut pentru virtuozitatea și sensibilitatea muzicală, artistul este considerat succesorul lui Stéphane Grappelli. Stabilit în anii '90 la Paris, Florin Niculescu a colaborat cu cei mai mari muzicieni francezi, Charles Aznavour, Patrick Bruel, Roberto Alagna, Henri Salvador, Françoise Hardy, Dany Brillant.

În 2015, violonistul român a primit titlul de Cavaler în Arte şi Litere, una dintre cele mai importante distincţii culturale ale Franţei.

Darryl Hall, basist newyorkez de jazz stabilit în Franța, a colaborat la New York cu renumiți artiști de jazz americani: Mulgrew Miller, Hank Jones, Geri Allen, Regina Carter, Ravi Coltrane. Din 2004, Darryl Hall a concertat în Europa cu: Martial Solal, Cedar Walton, Kirk Lightsey, Dianne Reeves, Didier Lockwood, Christian Escoude.

Chitaristul britanic Hugo Lippi,instalat la Paris din 1997, a avut colaborări cu Filarmonica din București și a participat la festivaluri internaționale alături de muzicieni prestigioși precum:Eric Legnini, Christian Escoudé, André Ceccarelli, Stéphane Belmondo și a contribuit la realizarea coloanei sonore a filmului lui David Lynch, Inland Empire.

Aflat la cea de-a treia ediție, River Jazz Festival reunește peste 50 de artiști internaționali de jazz și se desfășoară pe trei scene bruxeleze de referință: Centrul cultural Espace Senghor, Théâtre Marni și Jazz Station.

Concertul de la Bruxelles face parte din turneul european al violonistului român, intitulat Djangofollies, care mai cuprinde concerte la Namur și la Anvers.


Data: 27 ianuarie, ora 20:00

Loc: Théâtre Marni, 25 rue de Vergnies, 1050 Bruxelles

Bilete: se pot cumpăra on-line la Théâtre Marni și la casa de bilete.