Dezbatere pornind de la Cartea Roşie de C.G.Jung

Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) găzduieşte marţi, 8 noiembrie 2011, ora 18.00, o dezbatere pornind de la volumul Cartea Roşie de Carl Gustav Jung. La întâlnirea organizată de Editura TREI în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi moderată de Horia-Roman Patapievici, preşedintele ICR, vor lua cuvântul Andrei Pleşu, Mihaela Minulescu, psihoterapeut, președinte al Asociației Române de Psihologie Analitică, şi Vasile Dem. Zamfirescu, director general, Editura Trei.
C.G.Jung a lucrat la acest volum din 1914 până în 1930. Cu toate ca se ştie de peste 80 de ani de existenţa ei, Cartea Roşie nu a fost niciodată publicată şi nici nu a fost pusă la dispoziţie publicului interesat, discipolilor şi succesorilor lui Jung. „Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importantă a vieţii mele, în decursul căreia s-au decis toate lucrurile esenţiale. Atunci a început totul, iar amănuntele care au urmat sunt doar nişte completări şi lămuriri. Întreaga mea activitate ulterioară a constat în a elabora ceea ce ţâşnise în acei ani din inconştient şi mai întâi mă inundase, mă copleşise. A fost materia primordială pentru opera unei vieţi" - C. G. Jung, 1957
Publicarea volumului Cartea Roşie oferă posibilitatea deschiderii unei noi epoci în înţelegerea scrierilor lui Jung, putându-se dovedi cea mai influentă scriere, nepublicată până în prezent, din istoria psihologiei.

Accesul publicului este liber.

CARTEA ROŞIE
LIBER NOVUS
Autor: Carl Gustav JUNG Editată de Sonu Shamdasani Traducere din limba germană de Viorica Niscov
 Traducerile din limba engleză de Simona Reghintovschi
Nr. de pagini: 404.
Format: 30 x 40 cm
Pret: 499 lei

Sonu Shamdasani este specialist în istoria psihologiei şi a psihiatriei şi profesor de istorie jungiană la Centrul Wellcome Trust de Istorie a Medicinei de la University College London şi editorul general al Fundaţiei Philemon. Este autorul mai multor cărţi, printre care Jung and the Making of Modern Psychology: The Dream of a Science. 

„O premieră editorială care sincronizează psihologia autohtonă cu cea europeană." - Dilema veche