Concursul de talente pentru străinii din China

ICR Beijing a susținut-o pe Arsenia, românca numai de 8 ani, născută la București, să participe la finala „Concursului de talente pentru străinii din China”, străini care vorbesc limba chineză, prin asigurarea costumului popular românesc cu care s-a prezentat. Concursul, organizat la Shenzhen de către Primăria Municipiului Shenzhen și Shenzhen Daily se află la ediția a opta și a constat din 2 etape, prima etapă având loc în data de 24 noiembrie 2017, iar finala în data de 9 decembrie 2017.

În cadrul concursului au fost cotate calitățile de exprimare în limba chineză. După ce fiecare participant s-a prezentat și a descris orașul Shenzhen, au avut loc discuții pe diferite tematici: cultură, hi-tech, mod de viață etc. Din juriu a făcut parte Su Wenxiu, cercetător lingvistic din cadrul Facultății de Aplicare a Limbilor Străine, Politehnica din Shenzhen, Wang Haiyang, redactor șef adjunct la Shenzhen Daily și Zhang Rui, prezentator la postul de muzică al Shenzhen Media Group. Au fost selectați 10 finaliști din 9 țări (România, Algeria, Rusia, Coreea de Sud, Thailanda, Japonia, SUA, India, Rusia, Zambia) și finala a durat 3 ore.

Arsenia Zhou este în clasa a patra la Green Oasis School din Shenzhen, îi place să cânte (este și în corul școlii), să deseneze, este în Creative Comic Club și desenează pentru comic books. La prima etapă, Arsenia a recitat un poem în limba chineză, apoi în finală, îmbrăcată într-un costum popular românesc pe care i l-a oferit ICR Beijing, a cântat „Beijing is my hometown”. Pe scenă, Arsenia a prezentat costumul popular și a precizat că a fost pus la dispoziție de ICR Beijing. Ea a câștigat Premiul de Excelență.