„2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition”

În orașul Ningbo, important centru pentru promovarea relațiilor comerciale și culturale cu țările central și est europene, în perioada 2 - 9 iunie, se desfășoară evenimentul „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition”.

La recomandarea domnului Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, tânărul Andrei Pennazio a fost invitat cu o expoziție în cadrul evenimentului „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition”, în urma selecției sale de către organizatorii chinezi. Expoziția cuprinde compoziții realizate cu o imaginație ieșită din comun, improvizații la nivelul structurilor plastice, evidențiind contrastele de culori, armonii și game cromatice dirijate în raport cu subiectul tipic expresionismului abstract.

În data de 2 iunie a avut loc vernisajul expoziției, la care au participat reprezentanți ai unor importante instituții culturale chineze, consulate și ambasade, jurnaliști, public. Mulți participanți, majoritatea copii, l-au felicitat personal pe Andrei Pennazio, s-au fotografia cu el și au scris în caietul lui de impresii. Seara a avut loc un dineu, în cadrul căruia au participat artistul român însoțit de mama sa, invitați din Polonia și Ungaria, directorii Central Eastern European Countries Culture.

În anul 2016, ICR Beijing a participat la acest eveniment cultural dedicat țărilor central și est europene cu un concert de muzică clasică, dedicat aniversării a 135 de ani de la nașterea compozitorilor George Enescu și Bela Bartók, concert susținut împreună cu muzicieni din Ungaria.

Andrei Pennazio are 13 ani și este elev la Colegiul de Arta Octav Băncilă din Iași, secția arte plastice. A expus în cadrul expozițiilor personale la Institutul Cultural Italian din București (5-26 iulie 2017), Centrul Cultural Italian din Cluj (1-20 iunie 2017), la Iulius Mall Iași (5-11 mai 2017), la Școala Primară Junior Iasi (18-23 noiembrie 2016), la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești (23-31 august 2016), la Lequio Berria Italia (1-10 august 2015), la Alba în Italia (11-18 august 2015), Casa Armatei din Iași (18 aprilie 2014), la Galeria Wall of Art din Roman, la Galeria Sara Good Art din Bacău (2017), la Muzeul de Artă din Roman, Teatul Muzical „Nae Leonard” din Galați (2018), la Muzeul de Artă din Piatra Neamț cu ocazia „Noaptea muzeelor” (2018). A participat la concursul Befana din cadrul Fabricii Fererro unde a câștigat locul I (Alba, Italia).