20/20: Prima piesă românească din cadrul LONDON INTERNATIONAL FESTIVAL OF THEATRE (LIFT), în ultimii 20 de ani

20/20“, scrisă şi regizată de Gianina Cărbunariu este prima piesă românească în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru din Londra (LIFT FESTIVAL) din acest deceniu. Piesa vorbeşte despre multiculturalism şi conflictele din interiorul comunităţilor mixte pornind de la confruntările interetnice care s-au petrecut la Târgu-Mureş, în martie 1990. Titlul este o trimitere istorică – s-au scurs douăzeci de ani de la confruntările româno-maghiare –, dar şi oftalmologică – în termeni medicali, „20/20“ defineşte o acuitate maximă a vederii.
Spectacolul Gianinei Cărbunariu e teatraliceşte excelent. Actorii sunt remarcabili prin versatilitate şi maturitatea jocului, structura caleidoscopică a piesei, pe care Cărbunariu o experimentează pentru prima dată, e perfect pusă în valoare.
Iulia Popovici – Scena.ro

Gianina Cărbunariu ajunge prin umanitatea şi autenticul piesei la inima oricărui spectator. 20/20 are şansa de universalitate, conflictele interetnice fiind la ordinea zilei în lumea contemporană, iar escaladarea lor un pericol permanent.
Cristina Modreanu – ArtAct Magazine

„20/20“ este prezentat la Londra în cadrul Festivalului LIFT 2012 împreună cu Institutul Cultural Român şi beneficiază de sprijinul Centrului Cultural Maghiar. Producţie a Yorick Studio (Târgu-Mureş) şi dramAcum (Bucureşti), spectacolul se joacă în română, ungară, franceză şi engleză cu supratitrare în limba engleză. Regia şi scenariul sunt semnate de Gianina Cărbunariu. Din distribuţie fac parte: Sebestyén Aba, Bányai Kelemen Barna, Paula Gherghe, Mădălina Ghiţescu, Radu Gabriel Iacoban, Berekméri Katalin, Tompa Klára, András Korpos, Rolando Matsangos, Cristina Toma. Spectacolul se joacă pe 4, 5 şi 6 iulie 2012, ora 19.30, la The Platform Theatre, Granary Building London.
Programul românesc în cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra este realizat şi coordonat de Institutul Cultural Român prin ICR Londra, fiind constituit atât din proiecte elaborate de echipa ICR/ICR Londra, cât şi din proiecte avansate de operatori culturali independenţi, persoane sau organizaţii, selectate pe bază competitivă, printr-un concurs de idei lansat în aprilie 2011.