România - țară invitată de onoare la Târgul de carte de la Leipzig 2018

În perioada 15-18 martie 2018, România este țară invitată de onoare a unuia dintre cele mai importante târguri de carte din lume, Leipziger Buchmesse.România a mai fost țară invitată de onoare acestui târg de carte în 1998.

„Zoom in România” este mottoul sub care, în cadrul târgului, la standul României și în spațiile de evenimente consacrate dezbaterilor, precum Forum Ost-SudOst și Cafe Europa, precum și în alte spații cunoscute din Leipzig, vor avea loc peste 70 de evenimente care au în vedere promovarea autorilor români contemporani. Locul central de desfășurare a evenimentelor este noul stand românesc situat în hala 4, E501, al cărui design este realizat de renumitul arhitect Attila Kim.

Peste 40 de traduceri din literatura română vor apărea până la debutul ediției din 2018 a cunoscutului târg de carte. Majoritatea evenimentelor vor fi axate pe promovarea acestor noi apariții, sprijinite în marea majoritate de Centrul Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român.

Programul complet se poate consulta aici

Programul este conceput de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în colaborare cu ICR Berlin, Ambasada României în Germania și Târgul Internațional de Carte de la Leipzig.