Teatrul Nottara la a XXV-a ediţie a Festivalului «Fabbrica Europa» de la Florenţa, cu piesa «Iarna» în regia lui Mihai Măniuţiu

În datele de 4, 5 şi 6 mai 2018 Teatrul Nottara va participa la a XXV-a ediţie a Festivalului «Fabbrica Europa» de la Florenţa, cu piesa «Iarna» în regia lui Mihai Măniuţiu. Spectacolele au fost programate de la orele 20.00, în Stazione Leopolda din Florenţa.

Fundaţia «Fabbrica Europa» a luat fiinţă în 1994, la iniţiativa Mauriziei Settembri şi a lui Andres Morte Terés care şi-au propus să creeze un spaţiu în Florenţa un loc unde să se manifeste cultura din întreaga Europa. În peste 20 de ani de activitate, «Fabbrica Europa» a devenit un spaţiu recunoscut al artelor contemporane şi al noilor limbaje artistice.

Transformând Gara Leopolda într-un laborator scenic de cercetare şi experimentare, «Fabbrica Europa» i-a redat oraşului vechea staţie feroviară, animând un vechi spaţiu industrial printr-o nouă funcţie de spaţiul cultural multifuncţional.

„Iarna” e o poveste de dragoste, uneori bizară, alteori paradoxală ‒ însă mereu neliniştitoare. O poveste despre singurătate şi iubire. Iarna e şi povestea paralelă a unui grup de artişti reuniţi în Sala Studio a de curând renăscutului Teatru Nottara, pentru a explora o modalitate experimentală de tratare a textului lui Jon Fosse. Iarna este un spectacol-instalaţie în care actorii, dansatorii, decorul, muzica, dramaturgia sound-designul, light-designul creează nu doar ambientul, ci însăşi substanţa palpabil-teatrală a poveştii de iubire. Iarna este aventura creatoare a unor artişti care, susţinuţi consecvent şi generos de directoarea teatrului, Marinela Ţepuş (precum şi de toate celelalte compartimente ale instituţiei), au căutat să vă atragă şi să vă cuprindă şi pe dumneavoastră, spectatorii, în această instalaţie–poveste. De ce? Pentru a încerca să trăim împreună, timp de o oră, vraja unică a visului treaz» (Mihai Măniuţiu).

Distribuţia şi staff tehnic: Regia di Mihai Maniuţiu

Ea: Catrinel Dumitrescu, Andrea Gavriliu. El: Andi Vasluianu, Stefan Lupu. Scenografia: Adrian Damian. Coregrafia: Andrea Gavriliu. Muzica originală: Mihai Dobre, Ana Teodora Popa. Sunet: Vladimir Ivanov. Lumini: Cristian Simon, Andrei Florea.

Pentru detalii suplimentare consultaţi site-ul Festivalului: http://fabbricaeuropa.net/events/teatrul-nottara-2/