Revista bilingvă „Beijing” a publicat un articol despre expoziția „Moștenirea Brâncovenilor”

Revista bilingva Beijing a publicat un articol despre expozitia Mostenirea Brancovenilor

 În numărul 34 / 2018 al revistei bilingve (chineză – engleză) „Beijing” a fost publicat un articol despre vernisajul expoziției „Moștenirea Brâncovenilor”. Eveniment ce a avut loc în data de 15 august 2018 în sala de expozțiții a ICR Beijing. Expoziția de fotografii printate pe mătase este realizată de ziaristul român Dan Tomozei.

Expoziția de fotografie Moștenirea Brâncovenilor este compusă din 17 lucrări, realizate în tehnica imprimării pe mătase în stilul huazhou/画轴 (rolă specifică mesajelor imperiale chineze, ulterior tablourilor tradiționale). Lucrările proiectului Moștenirea Brâncovenilor prezintă fresca Mănăstirii Surpatele (sec. XVI) din județul Vâlcea, mănăstire refăcută din temelii prin grija Mariei Brâncoveanu, soția domnitorului Constantin Brâncoveanu, unde aceasta a petrecut cea mai mare parte a anilor 1714-1720, de la mazilirea și decapitarea lui Constantin Brâncoveanu, până la aducerea osemintelor în țară.

Autorul, ziaristul Dan Tomozei, a lucrat în mass-media română, iar din octombrie 2010 lucrează ca specialist în cadrul secției de limba română de la Radio China Internațional. Este autorul volumelor: „Iluzia Democraţiei” (2010), „Descoperind China - Beijing” (2012), „Dialoguri la Beijing” (2013), „Diplomaţia Panda”, ediţia I (2014), „Diplomaţia Panda”, ediţia a II-a (2015), „Statul în Secolul XXI - MODELUL CHINEZ” (2016), „Timpul Chinei” (2018).

Pasionat de fotografie, a expus în cadrul unor expoziţii personale în China, având ca teme „Vestigiile Dacice” (Shanghai, 2013); „Diplomaţia Panda” (Bucureşti, Cluj-Napoca, 2014); „Timpul Chinei” (Beijing, Xi’An,Mioveni/ România, 2018).

Expoziția Moștenirea Brâncovenilor poate fi vizitată până la data de 30 septembrie 2018.