Institutul Cultural Român Budapesta a sărbătorit „Ziua Europeană a Limbilor” - 25 septembrie 2015

În 25 septembrie 2015, „Ziua Europeană a Limbilor” a fost sărbătorită de Institutul Cultural Român Budapesta, parte a Clusterului EUNIC Ungaria, alături de alte institute culturale ale ţărilor membre EUNIC, ambasade acreditate la Budapesta, precum şi ONG-uri partenere ale Clusterului, reprezentând peste 20 de instituţii. Evenimentul cultural intitulat „European Languages Cocktail Bar” a marcat această sărbătoare printr-o serie de activităţi care s-au desfăşurat la sediul Institutului Cultural Italian din Budapesta, în scopul promovării diversităţii lingvistice europene.

Institutul Cultural Român Budapesta a participat la acest eveniment cu un stand unde s-au desfăşurat activităţi de iniţiere în limba română, iar pentru cei care cunosc deja limba, conversaţie cu vorbitori nativi. Cu această ocazie au fost promovate şi activităţile institutului, cu accent pe cele legate de învăţarea limbii.

Standul Institutului Cultural Român Budapesta a putut fi vizitat între orele 14.00 şi 18.00.

Ana Borca, coordonator programe limba română la Institutul Cultural Român din Bucureşti a susţinut două cursuri demonstrative de limba română pentru începători, în sala nr. 4, cu începere de la orele 16.00 şi 16.30.