Arta contemporană. Prague Biennale 6 // Florin Maxa și Mihuț Boșcu la a VI-a ediție a bienalei din Praga

Vernisaj: 6 iunie 2013, ora 17.00
Intrarea pe baza de invitații.

Perioadă: 6 iunie – 15 septembrie 2013
Intrarea pe baza de bilet.

Locul desfășurării: Gara de marfă, Želivského nr. 2, Praga 3 – Žižkov

În cadrul bienalei sunt prezente lucrări ale artiștilor Florin Maxa și Mihuț Boșcu.

Ediția din 2013 a Prague Biennale 6 se va desfășura în cartierul Zizkov, în interiorul gării funcționalistă proiectată în 1936 de Karel Caivas și Vladimir Weiss, singura gară pentru trenuri de marfă din Cehia, declarată monument în martie 2013.
Această a X-a ediție a bienalei are ca temă tendințele artistice contemporane din lume și, în special, din Europa centrală.
Secțiunea „Expended painting”, care îi are curatori pe Helena Kontova, Giancarlo Politi și Nicola Trezzi, va găzdui și lucrările celor doi artiști români, Florin Maxa și Mihuț Boșcu.
Florin Maxa (1943, traieste si lucreaza la Cluj), artist cu o cariera impresionanta (de la primele forme de arta pe calculator in deceniul 7, la geometriile de azi), in paralel profesor universitar de prestigiu la Universitatea de Arta si Design din Cluj (pana in 2012), autor a numeroase studii in domeniul artelor plastice - Arta secolului XX intre legitimare si delegitimare, Ostensiunea. Comprehensiune si accept, Hermeneutica lui Schleiermacher - recunoscut international, decorat cu ordinul "Meritul cultural" in grad de mare ofiter (2004). Dintre cele mai recente expozitii amintim "Play dice would be nice" (galeria Gaudel de Stampa, Paris, 2012) si "Modern Talking", curator Nicola Trezzi (Muzeul de Artă Cluj, 2012).

Mihuţ Boşcu face parte din noua generaţie de artişti din Cluj. În lucrările sale utilizează diverse media, este foarte versatil în modul în care împrumută elemente din arta vizuală tradiţională, din istorie, ştiinţă, filme, videograme şi cultura populară. Din cele mai recente prezenţe publice menţionăm: It’s compulsory that we have a title (selecţie făcută de artistul Ciprian Mureșan), Salonul de Proiecte, Bucureşti, 2013; Overlapping Biennial (Young Artists Biennial), Molecular Gastronomy - secţiune pregătită de Ami Barak, Bucureşti, 2012; La Triennale | Intense Proximity, curator Okwui Enwezor, Palais de Tokyo, Paris, 2012; European Travellers – Art from Cluj today, curator Judit Angel, Műcsarnok | Kunsthalle Budapest, 2012.

Prague Biennale || Facebook Prague Biennale